Почетна / Избор на Уредникот / ЈП “Исар“ остварил добивка за лани во висина од 177.000 евра

ЈП “Исар“ остварил добивка за лани во висина од 177.000 евра

Ланската година јавното претприијатие Исар ја завршило со добивка од 10.907.710 денари.Добивката можела да биде и поголема, ако ги немало  трошоците од  21.600 евра, доколу небиле платени судски такси во висина од 3.912.414 денари, Исар платил и финансиски пенали во висина од 703.000 денари како и камати  чија висина е 3.181.000 денари.За овој финансиски извештај се водеше расправа на денешната седница на советот на општината.Се разгледуваа извештаи за финансиското и материјалното работење на институциите востановени од Советот на општината.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *