Почетна / Спорт / Ќежовица нема да игра фудбал додека не се исчисти ОФС и ФФМ од паразити.

Ќежовица нема да игра фудбал додека не се исчисти ОФС и ФФМ од паразити.

Првите луѓе на ФК Кежовица од легендарното штипско Ново Село продолжуваат да го оддржуваат фудбалскиот терен. На овој терен, веќе една година не се игра фудбал. Целото раководство е ангажирано во одржувањето на теренот на игралиштето.Раководството вели дека ќе продолжат да играат на него, најнапред откако здравствените услови ќе дозволат, и откако ќе си заминат од функциите претставниците на општинскиот фудбалски сојуз и Фудбалската федерација на Македонија.Токму овие лица се главните виновници за исфрлањето на Брегалница од настапите во првата лига.Фудбалскиот клуб Ќежовица е клуб со традиција и е формиран 1970 година.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Бронзен медал за Никола Нацев

Кик боксерот на штипскиот клуб “Гладијатор“, Никола Нацев, и од штотуку завршеното балканско првенство се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *