Почетна / Бизнис / Ќе доцни завршувањето на градбата на Клиничка болница.

Ќе доцни завршувањето на градбата на Клиничка болница.

Буџетското кратење на пари за градба, односно завршување на градбата на новата зграда на Клиничка болница- Штип, предизвика сомнежи,дека парите се префрлени за градба на брана на реката Отиња.Премиерот имаше вакво објаснување:

Кратењето од клиничката болница е заради тоа што пропадна „Бетон Штип“ така нешто , има некој стечај од министерот за здравство сум информиран дека таму имаме кратење во делот на кредитот , односно не реализирање на сопствените средства , заради тоа што самите изведувачи кои продолжија со самата болница дека ќе достават временска ситуација до толку и не е  чесно да држите дополнителни пари кога знаете дека тоа нема да се случи.Сите пари ќе бидат проектирани 2020 за да клиничката болница во Штип, Кочани нека другите капитални проекти продолжат “ Изјави Зоран Заев премиер на РСМ

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *