Почетна / Македонија / Ќе остане од Куманово до Гевгелија, за култура пари нема

Ќе остане од Куманово до Гевгелија, за култура пари нема

Штип нема да добие ништо од новото прелистување на пријавите за средства од Министерството за култура.

Поточно од Куманово до Гевгелија, ќе нема нова прераспределба на пари.

Пари ќе добие Скопје претежно за неавторски манифестации, манифестации со кои не се подржува македонското творештво.

Неколкуте галамџии ќе добијат пари и се‘ ќе биде мед и млеко.За нив да, за Министерството за култура и неговите 250 вработени, сите  други градови региони од оваа страна на Вардар се мртви и никогаш не постоеле, барем во изминатите 30 години.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *