Почетна / Избор на Уредникот / Ќе се гради платформа, реконструкција на црква, изборен асфалт.

Ќе се гради платформа, реконструкција на црква, изборен асфалт.

Градоначалникот на Штип Благој Бочварски и министерот за Локална самоуправа Горан Милевски денеска промовираа за јавноста неколку проекти.Изградбата на новата платформа на паркирање е заеднички проект на Штип и Министерството за локална самоуправа.Вкупниот буџет за градба на платформата е 18 милиони денари.Платформата ќе овозможи паркирање на 40 автомобили.Вториот проект кој е промовиран е реконструкцијата на црквата Св.Василиј на Исарот во Штип.Од денеска започна и асфалтирањето на местото викано аргач.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *