Почетна / Избор на Уредникот / 1-ви Мај.Ден на трутот.

1-ви Мај.Ден на трутот.

Завршуваат велигденските празници.Но овие празници ги надополнува уште еден посветен на работниците, или како го велат празникот на трудот.За трудот и не трудот.За правата на работниците е говорено многу пати, но од правата остана само празникот Први мај.Синдикатите одамна  заборавена категорија.Но и празникот е огледало на  раскалашеноста .Од утринава продавниците пак полни, се купува месо пијалок се носи по излетнички места.До пред половина час се гоштевавме, сега пак гоштевање, тоа го може само човекот, како најпримитивно по однесување суштество напланетева земја.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *