Почетна / Избор на Уредникот / 1.7 милиони денари добивка за шест месеци на ЈП “Исар“

1.7 милиони денари добивка за шест месеци на ЈП “Исар“

За половина календарска година ЈП“ Исар“ има остварено добивка од еден милион и 700 илјади денари информираше директорот на комуналното претпријатие Живко Тасев.„За овие шест месеци финансиското работење на ЈП Исар е позитивно и завршува со остварена добивка од 1,7 милиони денари. Се надеваме и дека во наредниот период ќе работиме позитивно и ќе прикажува добивка во сите сектори“ изјава Живко Тасев директор на ЈП ИсарФинансиското стабилизирање и позитивниот исход во овој период се должи на тоа што се инвестира во речиси сите работни единици.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *