Почетна / Избор на Уредникот / 12 години на постојан подем -УГД

12 години на постојан подем -УГД

Универзитетот “Гоце Делчев“ ги одбележа своите 12 години на постоење.Прославата со своето присуство и говорење ја збогати премиерот на Северна Македонија Зоран Заев.Тој ја истакна улогата и значењето на Униерзитетот во изминатите години , потенцирајќи дека на Универзитетот “Гоце Делчев“ студирале повеќе од 30.000 студенти,високообразован кадар кој треба да ја понесе одговорноста за развојот на нашата држава. Токму поради тој факт Владата на Северна Македонија и натаму ќе инвестира и во Универзитетот “Гоце Делчев“ и севкупно во високото образование во Македонија На свечената  академиија говореше и ректорот Блажо Боев,.Боев истакна дека секоја единечна  приказна и на студентит и на професорите е вткаена во севкупниот развој наУниверзитетот “Гоце Делчев“, кој и понатаму на државата, на стопанството и на науката, и на уметноста ќе и го дава најважното, обликуваниот ум, кој ќе придонесе за процут на и во државава.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *