Почетна / Избор на Уредникот / 149 години од раѓањето на Гоце Делчев

149 години од раѓањето на Гоце Делчев

Со положување на букети цвеќе на спомен рељефот на Гоце Делчев на ректоратот на Универзитет кој го носи името на револуционерот Гоце Делчев се одбележани 149-те години од раѓањето на основоположникот на македонското револуционерно движење од крајот на 19 и почетокот на 20-от век.

 

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *