Радио Штип

Месец : March 2019

Избор на Уредникот Македонија

Кучињата скитници најтешкиот проблем за штипјани

trajce jovanov
Граѓаните најчесто во областа на комуналните проблеми се жалат на кучињата скитници.Други 65.7 проценти од граѓаните во анкетата на Радио Штип ја искажале својата загриженост.
Избор на Уредникот Македонија

Стопирано градењето на станбени објекти во “Суитлак“

trajce jovanov
Градоначалникот Благој Бочварски обелодени дека спречиле градба на станбени објекти во локалитетот “Суитлак“.Претходната локална власт имала идеи во делот на генералниот урбанистички план да овде
Бизнис

Кина од Грција бара согласнот од соседот за употребата македонско.

trajce jovanov
Кина, одбила барање од грчка компанија за употреба на терминот „македонско“, со образложение дека потребна е дозвола за употреба од соседната земја, откри Мариа Спираки,