Почетна / Избор на Уредникот / 211.000 евра општински пари за спортот.

211.000 евра општински пари за спортот.

Општината Штип од општинскиот буџет за следната година ќе издвои 211 илјади евра, за спортот.Најголема ставка ќе биде покривањето на трошоци на спортските екипи, котизации и слично во висиина од 11 милиони и 600 илјади денари.Општината ќе настојува да го омасови спортот посебно меѓу младите, и особено пензионерите.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *