Радио Штип
Избор на Уредникот Македонија

4 милиони евра “испрани“ преку Бетон Штип

Еден дел од истрагата na СЈО е отстапен и на купувањето на „Бетон Штип“ од страна на „ТИМ“ ДОО, „Орка Холдинг“, „Езимит“ ДООЕЛ и „Ексико“.

Па така и овојпат, сознанијата говорат дека од „Бетон – Штип“ се извлечени 4 милиони евра, односно газдите ги тераат акционерите со парите да купуваат имот, а понатаму, како што се извлекуваат парите, така се инвестираат во други зделки, за што патем говорат и последните информации дека околу 250 работници веќе ги напуштаат работните места од „Бетон – Штип“и истовремено преку суд да ги бараат неисплатените плати за последните четири месеци.Во овој случај истрага се води и против Ванче Мијалчев, извршен директор во Бетон, односно согробар на Бетон.

Слични Новости

Кока кола пијат сите, јас сум претседател за сите. Кој друг ако не Амди Бајрам

trajce jovanov

Македонија е 59 земја по безбедност. Исланд најсигурен

admin

Штип ќе се задолжи за 16 милиони денари

trajce jovanov

Leave a Comment