Почетна / Избор на Уредникот / 4.000 слободни места за идни студенти на УГД

4.000 слободни места за идни студенти на УГД

4.000 места за исто толку бруцоши, на постојните 12 факултети и три академии, нуди штипскиот УГД за новата студиска година. Првиот уписен рок стартува в понеделник 26 ти овој месец и ќе трае една недела, до втори Септември…

„Сакам да ги повикам сите завршени средношколци кои имаат намера да се стекнат со квалитетно образование во нашата држава,кои имаат намера да стекнат копетенции кои се применливи во нашата држава да дојдат и да аплицираат на Универзитетот „ГОце Делчев“-Штип бидејќи станува збор за Универзитет кој дава квалитетно знаење“,изјави проф. др Блажо Боев – ректор на УГД – Штип. Во моментов, на УГД студираат 9000 студенти. Од нив 320 се од странство.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *