Почетна / Избор на Уредникот / 4.400 студенти имаат свое место на УГД

4.400 студенти имаат свое место на УГД

Универзитетот „Гоце Делчев“ од Штип го објави конкурсот за упис на студенти во новата академска година. Вкупно 4.404 слободни места на сите факултети и студиски програми во рамките на Универзитетот им се на располагање на идните студенти.

За редовни студенти во државната квота има 2.675 слободни места, во квотата за кофинансирање 969 и во квотата за вонредни студенти – 760 студенти.

Првиот уписен рок е на 26, 27, 29, 30 август и 2 септември.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *