Почетна / Балкан / 400 поплавени куќи

400 поплавени куќи

Во поплавите на подрачјето на Приједор погодени се 1.350 домаќинства, поплавени се 400 куќи, создадени се 6 свлечишта,ж и срушен е еден пешачки мост. Градоначалникот на Приједор, Миленко Ѓаковиќ изјавил денес дека оштетувањата во останатите инфраструктурни објекти ќе бидат дополнително утврдени. Водостојот на реката бил 446 сантиметри или за 50 сантиметри помал од претходните денови, но Штабот за вонредни ситуации донел одлула и понатаму да остане на сила вонредната состојба. Во населбата Рашковац од вчера утрината поради поплавената трафостаница мештаните немаат електрична енергија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во Словенија зимата пристигна во лето?!!!

Снегот на Балканот оваа година пристигна порано. Во текот на вчерашниот ден, поради спуштање на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *