Почетна / Инфо / Влезови има, нема кој да чисти.

Влезови има, нема кој да чисти.

Не така одамна со Закон секоја станбена единица, односно зграда, требаше да формира куќен совет, кој подоцна ќе формира или одреди фирма која ќе се грижи за јавните простории во зградите.

По тоа ,колку се чисти влезовите на зградите сваќате дека тој систем почнува да не функционира, ако некогаш и функционирал.Имате во Штип згради пред чии влезови е сметиште.Истурени грамади , или купишта на ѓубре, од поединец кој живее таму.Станарите се немоќни да стават крај на депонијата од стакло, партали, хартија и се друго., Но ја нема ниту фирмата која е одбрана да чисти.Едно време во Штип имаше и комунална инспекција.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *