Почетна / Избор на Уредникот / “Памперси“ затнаа резервоар за вода.

“Памперси“ затнаа резервоар за вода.

Повеќе од триесет часови жителите во населбата “Блок 70“ и тие што гравитираат таму, немаа вода за пиење.

Јавното претпријатие “Исар“ беше принудено да изврши одзатнување и чистење на резервоарот за водат кој се наоѓа во “блок 85“.Запушеноста се должи на неодговорниот однос на дел од жителите , а тоа се во огромна бројка Роми.Крадат се што е метал, отвораат насилно  врати и во резервоарот фрлаат отпадоци, па дури и памперси со се измет, во водата која од филтер станицата доаѓа, го полни, и откаде тамошните жители пијат вода

Им беше потребно доста време на вработените во Водовод да го исчистат и оспособат резервоарот.Непознато е до кога ќе трае ваквата нормална состојба.

Неколкупати говоревме дека е нарушена безбедносната состојба во Штип,токму поради неодговорниот однос на поединци и цели институции кон водоснабдувањето.Ова е пример за нарушена безбедносна состојба.

Денеска очекуваме конкретни одговори.Како и многупати досега  сите имаа патент и тоа затворен на уста.Затоа прашуваме јавно, до кога ќе се толерира вандалското безобразно однесување на поединци Роми.До кога и покрај заложбите на Исар, некој ќе се однесува индолентно, полиција и општина

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *