Почетна / Избор на Уредникот / 51.000 денари плата за неработење.

51.000 денари плата за неработење.

51.000 денари плата добива актер во Народниот театар во Штип, и покрај тоа што со децении не се појавил на сцена, а знае со години и да не влезе во Народниот театар.

Има и такви кои не земаат 51 туку 49.000 денари плата.Секако не доаѓаат на работа бидејќи имаат внуци за чување.

Има уште дузина вакви примери и тоа екстремни  кои земаат дебели плати, а освен клати врати ништо немаат направено во театарот. Улога и тоа споредна немаат одиграно , не во посленадата година, туку во последната деценија.

Ваква навреда за сите кои од својата уста издвојуваме за културата немало.Министерството за култура, мора да ја повлече срамната одлука, неработниците да се наградени повеќе од работниците.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *