Почетна / Бизнис / Стопанска комора ги прикажа мерките за подршка на инвестициите.

Стопанска комора ги прикажа мерките за подршка на инвестициите.

Стопанска комора на Македонија во Штип организираше  презентација на мерките предвидени со Законот за финансиска подршка на инвестициите.Презентацијата ја реализира проф. д-р Кочо Анѓушев, заменик на претседателот на Владата задолжен за економски прашања и за координација со економските ресори, заедно со своите соработници.
Владата напорно работи на подобрувањето на условите на бизнис секторо, јас само на неколку наврати сум бил на средби со вице премиерот Анѓушев заедно со стопанствениците во Штип и тоа покажува дека бизнисмените во Штип и во Македонија се добро сослушани од Владата.
Показателите покажуваат дека во овој момент економијата во Република Северна Македонија расте и со евроинтеграцискиот процес којшто следува во иднина ќе се отвори шанса за биснис секторот.
Општина Штип со своите надлежности ќе биде постојана поддршка на бизнис секторот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

За повисоки плати, ја качија цената на струјата

АД МЕПСО 2020 година ја заврши со загуба од 5,8 милиони евра, но тоа не …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *