Радио Штип
Македонија

64 деца во градинка без надомест

64 дечиња на самохрани родители на територија на општина Штип ќе посетуваат бесплатно детска градинка.За таа цел  потпишан е  договор со детските градинки, Вера Циривири Трена и Астиво, во координација и со Министерство за труд и социјална политика за една хумана мерка којашто еве веќе втора година се реализира во Штип.Обезбедени се потребни средства во висина од 1.500.000 денари за оваа мерка.

Слични Новости

Целосна реорганизација за подобра понуда на култура и уметност

trajce jovanov

Клиничка болница ја потпира Физикална терапија

trajce jovanov

Извине брате Заев, нисам хтео, било је морати!!!

admin

Leave a Comment