Почетна / Спорт / 87 години кошарка на Балканот

87 години кошарка на Балканот

Утре Штип скромно ќе го одбележи датумот кога пред 87  години на овој балкански полуостров се одигра првиот кошаркарски натпревар.Тогаш ентузијастото Трајко Кошевалиски го организираше првиот меч.Веќе неколку години градот настојува пред училиштето Ванчо Прке, каде своевремено е одигран овој натпрева, да биде поставено спомен обележје.Одлука има за тоа ама нема која да даде над 700.000 денари.Убави се потсетувањата за минати спортски достигнувања, убави се бидејќи Штип бидејќи тие треба да ги научат спортистите да се стремет секогаш на повисоки дострели.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Злато и бронза на “Гладијаторот“ Никола Нацев

Во Србија се одржа меѓународниот турнир Трофеј Белград. Учествуваа репрезентации од екс југословенските простори. Континуитетот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *