Радио Штип

Категорија: Бизнис

Балкан Бизнис Избор на Уредникот

“Перутине Птуј“ или “Неопланта“ а и другите не` трујат со салами, виршли , колбаси…

trajce jovanov
Подметнуваат месо кое во Европа се пали.Од саламите “Перутине Птуј“ можете да добиете рак, но производите на оваа компанија се уште поопасни, пишува српски “Ало“.Оваа
Бизнис

Државата бара повисоки концесии од рударството

trajce jovanov
Министерството за економија размислува да воведе повисоки концесии за експлоатација на рудните богатства во Македонија. Досега концесионерите на рудниците и исплаќаа по 2% од есплоатираната
Бизнис

Косовските лекари со поголеми плати од македонските

trajce jovanov
Докторите во Косово земаат повисока плата од нивните македонски колеги, стои во најновиот статистички податок. Зголемувањето на платата на докторите, специјализанти, во Косово изнесува од