Почетна / Инфо

Инфо

Фекалии кај Економски факултет.

Паркот кој се простира кон Економскиот факултет при Универзитетот “Гоце Делчев“, стана таложник на фекални течности.Секојдневно повеќе месеци, таму се излива отпадна вода и други отпадни материи, и истите се таложат само на неколку метри од зградата на Економскиот факултет.Да се пријде до барата од фекалии е многу тешко, потребна …

Повеќе »

Бездомните кучиња и лашманија му се закануваат на Штип

Се поголем и поголем станува бројот на кучињата бездомници во Штип.Причина е тоа што на барање на здруженија на граѓани престана заловувањето на овие кучиња, и повеќе не се носат во прифатилиштето.Тоа резултите со геометриска програсија на бројот на кучињата бездомници.Уште пострашно е тоа што дел од нив се со …

Повеќе »

Сутлијаш!!!

Овој ориентален десерт, ќе има горчлив вкус, откако оризопроизводители и државата се договорија откупната цена на килограм арпа најмалку да биде 25 денари.Оризарите, се навикнаа од секоја реколта со пареите да купуваат стан и автомобил, па секогаш кога нема да им се оствари желбата , како мали деца застануваат, блокираат …

Повеќе »

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за уредување на градот, извесно о е дека политичките субјекти и нивните активисти не умеат да ги видат барањата на граѓаните.На канделабр во центарот на Штип, граѓани залепиле една плаката  во нормален формат од А-4 и …

Повеќе »

Организирана забава, во денови на тага.Им е гајле и за мртвите и за Ковид 19

Денови на тага.Дали?Зажал во Штип не е така.Лакомоста за пари, лакомоста за да се биде прв во глупоста го разорија Штип.Им е гајле , и за мртвите, и за Ковид 19.Не само на лакомите за пари, туку и на институциите кои се задолжени да дејствуваат во спречување на вакви појави. …

Повеќе »

Заживува чевларската индустрија

Чевларскиот сектор во земјава живнува по долгиот мртов период предизвикан од пандемијата на  коронавирусот.Нарачки има од Италија, а почетокот на наставата со физичко присуство дава позитивни сигнали. Зголемена е побарувачката и потрошувачката на обувки. Чевларските компании имаат залихи од лани кои треба да ги продадат.„Полека се враќаме во нормала. Постепено …

Повеќе »

Партиски листи:Koj со кого, и кој против кого?

Утре на полноќ завршува рокот за поднесување на кандидатури за локалните избори до Општинските изборни комисии. Најголем дел од партиите најавуваат дека кандидатурите до ОИК ќе ги поднесат денеска до крајот на денот или утре. Политичките фактори, пардон партиите од најминорните , па се до највлијателните, настојуваат на секаков можен …

Повеќе »

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани сите настани.Театарската претстава “Едип“ е детерминирана и ќе се игра следната среда, денеска требаше свој настап да има стенд ап комичарот Марјан Георгиевски.А утре требаше да настапи гостинката, актерката од Република Хрватска Весна Томинац Матачиќ, …

Повеќе »

Концерт за паметење и потсетување…

Синоќа ( 05.09.2021) во Домот на културата “Ацо Шопов“, беше организиран концерт во чест на 8-ми септември Денот на независноста, но и во чест на 36-те години од постоењето на Фестивалот на забавни мелодии “Макфест“.Настапија популарни изведувачи, победници и учесници на Макфест, во придружба на одличниот камерен оркестар “Битола“.Секако, беше …

Повеќе »

Партиите со “фенер“ бараат кандидати

На политичките фактори има остануваат денови да се доорганизираат и доекипираат за локалните избори, односно за поднесување на листи за градоначалници и советници.Политичките фактори, пардон партиите од најминорните , па се до највлијателните, настојуваат на секаков можен начин да дојдат до кандидатите кои според нив заслужиле, се истакнале да бидат …

Повеќе »