Радио Штип

Категорија: Свет

Свет

Кралска забрана за принцезата

trajce jovanov
Тајландската принцеза Уболратана Раџакања Сиривадана Барнавади (67) која се кандидираше за премиер мораше веднаш да ја повлече кандидатурата затоа што нејзиниот помлад брат, кралот Маха Ваџиралонгкорна ѝ забрани
Свет

Попови држат во заточеништво калуѓерки и сексуални ги злоупотребуваат

trajce jovanov
Папата Фрањо призна дека свештеници сексуално злоупотребувале калуѓерки, а во еден случај ги држеле и како сексуални робинки. Тој откри дека неговиот претходник, папата Бенедикт,