Радио Штип

Категорија: Занимливости

Занимливости

Брајан Сингерј остана без номинацијата

trajce jovanov
Режисерот на „Боемска рапсодија”, Брајан Сингер, остана без номинација на доделувањето на наградите БАФТА поради обвинувањата за сексуална злоупотреба. „Во контекст на последните, многу сериозни
Занимливости

За прв пат во Македонија, “Firsт lego” натпревар

trajce jovanov
Факултетот за информатика при Универзитетот „Гоце Делчев” во Штип на 23 февруари ќе го организира првиот државен натпревар за „First Lego“ лига во Република Македонија,
Занимливости

Краткиот роман “Не паркирај гаража“ од Кацаров со наградата “Ванчо Николески“

trajce jovanov
Жири-комисиите ги донесоа одлуките за добитниците на традиционалните награди на Друштвото на писателите на Македонија за книжевната продукција во 2018 година. На конкурсот распишан во
Занимливости Избор на Уредникот

Шенки не јаде дренки, но затоа има гаќи од 188 евра

trajce jovanov
Како тоа не знаете кој е Шенки Маслани. Тоа,таа појава која живее во Арачаиновo , и го живее својот Версаче сон.Неговата куќа, неговиот автомоби,мебел, сите