Вести

Македонија - Амазонија

Големи штипски капацитети речиси гиганти ,почна да ги затвораат своите погони,(најверојатно поради стеснет простори чувство на клаустрофобија) на дел од вработените им даваат отказни решенија, дел ги префлаат во други погони.

Повеќе...

Студенти и соларни панели

Електротехничкиот факултет и Соларната асоцијација на Македонија потпишаа Договор за соработка, со кој студентите на ЕТФ ќе можат да учествуваат во проектирање и изработка на соларни панели.

Повеќе...

Секој жител на Македонија е должен 1.200 евра

Заклучно со јуни годинава во Македонија имало 80.632 граѓани со блокирани сметки.

Повеќе...

Се фрла храна за 26.000 луѓе и тоа дневно

Македонија е рангирана на осмото место во светски рамки по количина фрлена храна според бројот на жители.

Повеќе...

Како до парите од ЕУ

Денеска,се одржа состанок на претставници од Источен плански регион и претставници од општините од ИПР.

Повеќе...

Стартуваат Денови на кочанскиот ориз

Со изборот  на жетварска убавица во Кочани утре започнува манифестацијата “Денови на кочанскиот ориз.

Повеќе...

ЕУ и земјоделието

Се одржа трибината „Придобивски и предизвици од ЕУ ориентирано земјоделство“.

Повеќе...

Како до пари од ЕУ

Денеска во Штип  се одржа работилница за финансиската поддршка што ја овозможува ЕУ.

Повеќе...

ЕУ, НАТО и стопанството

Регионалната комора при Стопанска комора на Македонија беше организатор на трибината  „Перспективите на македонската економија преку членство во ЕУ и НАТО“, а истата се  одржа во свечената сала на Правен факултет .

Повеќе...

Мак економијата преку ЕУ и НАТО

Универзитетот Гоце Делчев  е домаќин на Трибината: Перспективите на македонската економија преку членство во ЕУ и НАТО.

Повеќе...

Ќе се сече лента во октомври

Министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски и граодначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, извршија увид во финалните градежни активности на автопатот Штип – Миладиновци.

Повеќе...