Вести

Стартуваат Денови на кочанскиот ориз

Со изборот  на жетварска убавица во Кочани утре започнува манифестацијата “Денови на кочанскиот ориз.

В сабота ќе се направи адетот  зажнејување на ориз , на површините на Институтот за ориз.За потоа да биде организирана и традиционалната вршидба на ориз, па потоа и презентација на традиоционална храна подготвена од ориз.Оваа манифестација во деновите на нејзиното одржување постојано е придружувана со бројни музички програми.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter