Вести

АД Водостопанство во целосен хаос

Вработени во АД Водостопанство на Македонија ја користат можноста да се обратат до јавноста, кога надлежните се прават недоветни.

Акционерското друштво кое е во државна сопственост е узурпирано од исти луѓе повеке  години. Имено претпријатието кое има околу 500 вработени денес едвај преживува а вработените не зеле 2 месеци плата поради узурпацијата на Андреa Најденовски од Вмро ДПМНЕ чија жена беше пратеник во собранието во време на Груевски, Катерина Манчева манипулатор и играч на сите закони. Коста Малзарков познат синдикалист, а последно време песокар распашан по речните корита. Истите тие и уште неколку нивни доушници 10 години го уништуваат Акционерското Друштво ги рекетираат фирмите, ги манипулираат вработените.
Поради овие лиѓе во изминатите два до три месеци повеќе машинисти, инжинери и теренски работници кои се најпотребни на АД Водостопанство, за расчистување на речните корита, за каналите за наводнување и одводнување го напуштија АД Водостопанство со што се доведе до опасност од излевање на речните корита и земјоделските култури.
Во периодот на Груевски бидејки биле негови миленичиња правеле што сакаат, а и сега продолжуваат со истото темпо. Се поставува прашањето зошто денес се дозволува истите да го прават истото?Дали го знае тоа Премиерот Заев, дали премиерот Заев знае дека тие луѓе беа во Собранието на 27 април? 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter