Вести

Што поситно, тоа повеќе парички в џеб

Досетливите трговци не спијат, за да смислат по некоја ујдурма и да заработат некој денар повеќе.

Законот вели секој производ треба да има декларација во која се наведени сите својства на производот.Истиот овој Закон предвидел сето тоа да биде читко напишано на македонски јазик.Како што одминува времето декларациите стануваа се‘ помали.Најнапред ви беше потребно окото, па потоа лупа, а сега треба да носите микроскоп за да ја прочитате декларацијата.Трговците со мотивација тргнаа во намалувањето на димензиите на декларациите. Што помалку се чита и помалку се знае тоа подобро е занив, бидејќи нема кој да се премисли од тоа што нема да биде прочитано.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter