Вести

УГД кулинарите најдобри

Во Ниш, Република Србија, се одржа Петтиот меѓународен гастро-туристички фестивал, во организација на Здружението на угостителски и туристички работници во Ниш, а истиот е под покровителство на  Министерството за трговија, туризам и енергетика на Република Србија, Туристичката организација на градот Ниш, Кулинарската федерација на Србија и WACS – World Association of Chefs Socities (Светската асоцијација на шефови на кујни).

Повеќе...

Македонците исчезнуваат по природен пат

Според процената на населението (состојба 31.12.2017), во Република Македонија има 2.075.301 жител, што е за 13.007 лица или 0.6 % повеќе во однос на 2012 година и 30.124 лица или 1.5 % повеќе во однос на 2007 година.

Повеќе...

Заврши учебната година, распуст од проблемите

Денеска завршува учебната 2017/18 година.За да не останат покусо дел од завшрените основци , крајот на своето школување во системот на основното образование го прославија со дувачи и ора.

Повеќе...

Студиска програма Современ танц

На Универзитетот Гоце Делчев севкупно има нешто повеќе од 5.000 слободни места за запишување на студенти, редовни, вонредни, во државна квота или со кофинансирање.

Повеќе...

Долго топло лето

Не‘ очекува потопло лето во кое температурите, според најавите од синоптичарите, ќе ги надминат многугодишните просеци во некои делови и за над три степени.

Повеќе...

Почнува летната ферија

Утре официјално завршува учебната 2017/18 година.По тој повод денес во Дом на млади се одржува пригодна програма по повод крајот на учебната 2017/2018 година.

Повеќе...

Оператори, здравство, на штета на тие што чекаат операција на око

Системска фалинка ги закочи операциите на очи во клиничката болница.

Повеќе...

УГД и Клиничка болница на конференција за Цистична фиброза

Од 6 до 9 јуни 2018 година во Белград, Србија, ќе се одржи 41. Европска конференција за цистична фиброза.

Повеќе...

Напушена Република Марихуанија

Македонија треба да го смени идејното решение на грбот на државата.Таму се наоѓаат чушки од афион,, предлогот е место чучки да се стават листови од канабис.

Повеќе...

Програма за активни Роми

Советот на Европа ја спроведува Програмата ROMACTED „Промовирање на добро управување и зајакнување на Ромите на локално ниво“.

Повеќе...

Храна за болните има, а лекови, услови- натака.

Клиничката болница во Штип кубури со елементарни лекови.Било кој вид на лек го купувате. Клиничката болница барем ваква каква што е, има големи проблеми со нехигиена.

Повеќе...