Вести

Нова донација на Роберт Димитров

Роберт Димитров Роби сопственик на компанијата “Телекабел“, донираше 200.000 денари за центрите за деца со посебни потреби во Штип и Св. Николе.

Во оваа донација се и парите од Канал 77,добиени со судска пресуда против Горан Гаврилов поради невистините кои ги пишуваа.Поради невистините информации Радио Канал 77 било дадено на суд.Судот донел пресуда со која Канал 77 е виновно, односно е виновен Горан Гаврилов.Судот наложил  поради клеветата Канал 77 да плати 10.000 денари, 2.280 денари  судски трошоци и плус 10.000 денари за адвокатот.Овие пари од судскиот процес и плус 177.150 денари Роберт Димитров Роби ги донираше подеднакво ( по 100.000 денари) на двата центри за деца со посебни потреби во Штип и Св.Николе

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter