Вести

Студиска програма Современ танц

На Универзитетот Гоце Делчев севкупно има нешто повеќе од 5.000 слободни места за запишување на студенти, редовни, вонредни, во државна квота или со кофинансирање.

Слободни места има и на музичката и ликовната академија.На академијата за филм сеуште траа паузата за запишување на студенти кои би ги изучувале филмските вештини, се што е поврзано за уметноста на подвижните слики.Новина е тоа што на оваа академија годинава  е одобрено запишување на 10 студенти во студиската програма Современ танц.Катедрата ќе ја води истакнатиот кореограф Рисима Рисимкин.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter