Вести

Заврши учебната година, распуст од проблемите

Денеска завршува учебната 2017/18 година.За да не останат покусо дел од завшрените основци , крајот на своето школување во системот на основното образование го прославија со дувачи и ора.

На младоста и приличи да направи по некоја недомисленост.И приличи и бидејќи од година в година се намалува бројот на завршените ученици, појава која се должи на намалувањето на прирастот на населението.Затоа во основните и средните училишта за да се спасат наставниците и другиот кадар, се формираат паралелеки со помал број на ученици од законски предвидениот лимит.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter