Вести

Стадионски навивач сака да биде прв новинар

Новинарската фела во Здружението на новинари, ќе бира претседател.Журналистите треба да се определат за еден од двајца кандидати.Едниот кандидат Столе Наумов има навистина богатo досие.

По навивањата на стадиони, стана член на Советот за радиоконфузна дејност.Стана член на овој орган, од ЗНМ .Толку многу се залагаше за мадиумите, што 80 проценти беа со декрет укинати.На улица останаа над 400 новинари, додека тој беше како паун во Советот за радиоконтузија и земаше така убава плата.Откако му истече песочниот часовник, повторно стана навивач. Сака да биде маркиран, и привилигиран затоа сака да биде на чело на журналистиката.Баш не му е грижа за журналистиката но за себе се грижи максимално.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter