Вести

Година на уметникот на саксофон Кирил Кузманов

Во светот на музиката, оваа година помина во знакот на музичарот саксофонист Кирил Кузманов.

Во ноември имаше бројни настапи заедно со еден од најдобрите светски трубачи Стјепко Гут од Белград и басистот Еди Луис од САД.Свиреа во концертни  сали во Австрија и Германија.Дел е од “Гоце Стефковски септет“.Овој џез бенд заедно со Кузманов ја снимијиа композицијата “Понеделник – Monday“, која се најде на 8 место на светската  топ Билбоард џез 100 .

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter