Вести

Секоја година 30 новороденчиња помалку.

2018 година е отслик на демографската политика во Македонија.

Во клиничката болница во Штип лани се родиле 878 деца. Тоа е уште помалку од 2017 кога биле родени 927 бебиња, 2016 се родиле 917, а во 2015 947 бебиња.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter