Вести

Со четири амандани против изговори и несовесно работење

Четирите предложени амандмани треба да донесат една многу поголема промена, која не ја заговараат дури ни имплицитно: да им го оневозможат луксузот што го имаа сите досегашни влади, на сите идни влади.

Повеќе...

Оптимизам за двотретинско мнозинство за Уставот

Убеден сум дека преку инклузивниот процес, со внесување на сите одржливи сугестии, Република Македонија може да обезбеди двотретинско мнозинство во Парламентот, бидејќи одговорноста е наша и тоа им го должиме на нашите деца, рече премиерот Зоран Заев на јавната дебата за уставните измени во Штип.

Повеќе...

Каракачанов се плаши за парите од “бугарски пасоши“

На јавната дебата за уставни измени во Штип , професорот Ѓорѓи Спасов ја смируваше јавноста по заканите од бугарскиот министер за одбрана Красимир Каракачанов дека Македонија нема право да приговара за македонскиот јазик.

Повеќе...

Едногодишен пресек

Градоначалникот на Штип Благој Бочварски, по заокружувањето на 365 дена на оваа функција направи сублимат на досега сработеното.

Повеќе...

Презентациија на сработеното

По критиките  кон градоначаланикот упатени од страна на опозиционите партии за реализирање на изборната програма, вечерва градоначалникот и неговите најблиски соработници имаат презентација.

Повеќе...