Вести

Отворање на ОМЦ “Киро Глигоров“

На 18-ти јули во Штип ќе се одржи свеченост.Ќе биде свечено отворен општинскиот мултимедијален центар “Киро Глигоров“.

На свеченоста ќе говорат градоначалникот Благој Бочварски, но и претседателот на Владата на Македонија Зоран Заев.По тоа ќе биде прикажан краткометражен филм за поранешниот претседател Киро Глигоров, а јавноста ќе може да ја види поставката на лични предмети на Киро Глигоров, кој во својаа богата политичка кариера извршуваше повеќе одговорни - раководни функции.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter