Вести

Емил Павлов и останатите

Спортист на годината на Штип е Емил Павлов, каратист на КК Штип и европски шампион.

Повеќе...

Емил Павлов нема конкуренција најдобар за 2018

Емил Павлов без конкуренција е спортист на Штип за оваа година, а тој без конкуренција е најдобар и во Македонија.

Повеќе...

Младите борачи на подготовки

Оваа  недела 50 деца борачи ќе се подготвуваат на Китка една недела.

Повеќе...

Кој стрелаше во стрелаштвото?!!

Што се случува во стралачкиот клуб Штип.Стрелците ги нема , а со клубот раководат други, кои спортскиот дел го оставија на страна, а во преден план е бизнисот.. Тоа фо тврди е познатиот стрелец, Лазе Костадиновски

Повеќе...

Како ќе спортува, штипскиот спорт во 2019 година

Фудбалскиот клуб Брегалница од локалната самоуправа како стопроцентен сопственик на капиталот бара 12.милиони денари, безмалку 200.000 евра.

Повеќе...

Порази на одбојкарите и одбојкарките.

Во редовното коло на ПРВАТА ОДБОЈКАРСКА ЛИГА,, мажи и жени се постигнати главно очекуваните резулати.

Повеќе...

Павлов и Арсовски со злато од “Трофеј Македонија

Во Скопје се одржа традиционалниот „Трофеј Македонија“, на кој настапија и каратисти од други држави.

Повеќе...

“Челични“ ќе пливаат во Скопје

Во недела, 16 декември, во Скопје ќе се одржи отвореното градско зимско првенство на овој град, а во исто време и мастерс турнир.

Повеќе...

Каратисти, кик боксери и боксери

За дел од спортистите во Штип нема пауза. В сабота, 15 декември, ќе настапат каратистите, кик боксерите и боксерите.

Повеќе...

Мал Ајакс, со големи шанси за прва лига.

Футсал екипата на Мал Ајакс лани го напушти прволигашкото друштво.

Повеќе...

Собрание за одлагање на неизбежното за фудбалската мафија.

Конечно одржано  Вонредното собрание на ФФМ.

Повеќе...