Вести

Штип мора да добие покриен базен-Дарко Нашков

Дарко Нашков и официјално е нов претседател на ПФМ. Тој е познат пливач ватерполист,, спортски работнике и бизнисмен.

„Моја основна задача е да се развива Федерацијата, сите нејзини. тела и органи. Акцент ќе ставам на најмалите категории. Моја стратешка цел е изградба покриени базени во градовите во Македонија, меѓу ни и во Штип.Една од главните цели што ја прифатив оваа одговорна функција е токму желбата да се изградат покриени базени. Се надевам дека сонот на плејада пливачки работници, ватерполисти , вљубеници во водните спортови , меѓу нив и на штипјани, ќе се оствари...“- изјави Дарко Нашков, кој во анкетата на Радио Штип 1994 година беше прогласен за најдобар спортиот на Штип..

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter