Вести

На дивиот пат- процепи, како тектонски раседи

На претходниот градоначелник, во неговото време му текна да гради пат и мост преку Брегалница, и да го уништи водоснабдителниот систем на Штип.

Повеќе...

Кој ќе “командува“ во Бетон - Штип

Во штипски „Бетон“ се случи значајна промена! Еден од четирите големи акционери ги продаде своите акции!

Повеќе...

Најнапред бебе, сега почина родилка

Пред три дена почина новороденче, а денеска почина родилка во штипската Клиничка болница, потврди директорот на болницата Ален Ѓеорѓиев.

Повеќе...

Сите споменици од НОБ се оскеврнавени

Претседателството на Сојузот на борците од Штип имаше седница.Костатирано е дека состојбата со спомениците и спомен обележјата од Народно ослободителната војна се во катастрофална состојба.

Повеќе...

Партизанска од средниот век

Денеска кај основното училиште Тошо Арсов  за влакно избегната трагедија.Радоста од крајот на учебната година можеа да ја платат тројца ученици во ова училиште.

Повеќе...

За фотографирање

Фото кино клубот “Ванчо Прке“ има вонредно годишно собрание. Кое ќе се одржи во општина штип вечерва во 19 часот.

Повеќе...

Вонредно собрание на Фото кино клубот“ Ванчо Прке“

Се раздвижуваат активностите во Народна техника од Штип и тоа кон подобро, односно активирање на клубовите.

Повеќе...

Полицаец пукал во воздух да ги смири тепачите

На штипската крстосница меѓу улиците Мирче Ацев и Вита Поп Јорданова, дошло до нарушување на јавниот ред и мир, откако 26-годишен штипјанец под дејство на алкохол со неговото возило прво удрил во тезга за продажба на производи, а потоа и во две паркирани возила.

Повеќе...

Асфалт кон Почивало

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Боочварски, изврши увид на градежните активности поврзани со асфалтирање на локалниот пат Шашаварлија – Кошево – Почивало, од кој со овој проект се асфалтира делница од 1 километар.

Повеќе...

Како со минимум да се достигне максимум

 “Со минимум до максимум“ е настан во организација на Совет на млади на Општина Штип и соработничката на Совет на млади – Милена Глигорова.

Повеќе...

Откриена висококонцентрирана дрога во Штип

Секторот за внатрешни работи во Штип фати лице кое кај него имало 85 грама синтетичка дрога.

Повеќе...