Вести

За фотографирање

Фото кино клубот “Ванчо Прке“ има вонредно годишно собрание. Кое ќе се одржи во општина штип вечерва во 19 часот.

Барањето за вонредно собрание го поттпишаа дваесетина членови на клубот со платена членарина.Ќе биде избрано ново раковдство на клубот.Последните години Фото кино клубот воопшто не беше активен, а забележани се и појави кои имаат коруптивни елементи и се на удар на позитивните законски норми.Суштински проблем е тоа во старото раководство е поставен закупувач на простории од Народната техника, во чии рамки свои простории има Фото клубо.Членот на потесното раководство, сам за себе одлучува колкава ќе биде ќиријата за фотографскиот дуќан, и на колкава површина ќе се распостеле за ситна боранија на пари.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter