Вести

Сите споменици од НОБ се оскеврнавени

Претседателството на Сојузот на борците од Штип имаше седница.Костатирано е дека состојбата со спомениците и спомен обележјата од Народно ослободителната војна се во катастрофална состојба.

Според сојузот на борците нема споменик или обележје кое не е оскрнавено.Најлоша е состојбата со Споменикот на Револуцијата на Исарот, каде дел од младите луѓе на Штип, се изживуваат со споменот за тие што го положија животот, од кои повеќето беа млади, за да ја уживаме слободата.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter