Вести

Месец од Скопје до Штип “патуваше“ кривична пријава

Нашиот сограѓанин М.С. против тројца судии во Основниот суд во Штип, поднесе кривична пријава против тројца судии поради злоупотреба на службената положба.

Повеќе...

Архитектите создаваат карикатури

Архитектурата беше е и примамлива наука па дури и уметност за учениците кои го сакаат цртањето.

Повеќе...

Градинките мака мачат со навалица

Установата за згрижување и воспитување на деца “Астибо“, до општината поднесе барање за зголемување на максималниот број на деца по групи.

Повеќе...

Чија сопственост е улицата “Ванчо Прке“

На улицата “Ванчо Прке“ никна табла со напис:Не биди Идиот, не паркирај ,ни 2 ,ни 5, ни десет минути. Паркингот е приватен.

Повеќе...

Техника добива ново раководство

Вечерва на иницијатива на повеќе клубови членови на асоцијацијата Народна техника, ќе се одржи вонредно изборно собрание.

Повеќе...

Некогаш Гинис, сега ги‘ниш.

Денеска е верскиот празник “Св. Петка“. Се слави во Сарчиево, во Калаузлија.

Повеќе...

Кога ќе се пофалите за “Партизанска“?

Јавното претпријатие “Стипион“ денеска се пофали со активности на улицата Сане Георгиев –(Историски архив).

Повеќе...

Чалам за божемен ЗОО, сега се бараат пари

Политичкиот чалам на бившите со реализацијата на божемен ЗОО парк, покажа дека сегашниве одговрни лица во Јавното претпријатие “Исар“ мора да бараат дополнителни извори на финасирање за да избегна колапс на дел од животните кое се стационирани таму.

Повеќе...

Време долгомесечните одмори да завршат

Заврши “Штипско културно лето“, како –така, ама заврши.Сега на штипската публика и претстојат дена на искушенички живот.

Повеќе...

Од директорската фотелја се плашат како од вампири

Центарот за култура “Ацо Шопов распиша конкурс за избор на директор. Иако конкурсот е пред крај  тешки се предвидувањата дека некој самоволно  ќе се пријави да ја врши оваа работа, во услови какви што се во Центарот за култура.

Повеќе...

Евровизиски победници пееле во Штип

Во Штип пееле евровизиски победници.Штип бил домаќин на 22  учесници на финалињата на Евровизија.

Повеќе...