Вести

2.5 милијарди луѓе се болно зависни

Светската здравствена организација (СЗО) ја класифицираше зависноста од видеоигри како дијагноза и на тој начин на експертите за ментално здравје им постави темел за пронаоѓање на начин за лекување од оваа зависност.

Повеќе...

Бос по трње со “Бог на масакрот“

Народниот театар од Штип учествуваше на 53-тото издание на македонскиот театарски фестивал “Војдан Чернодрински“.

Повеќе...

Посетителка сакала да прошверцува дрога во штипскиот затвор

Во штипскиот затвор обид во кутија за цига да се прошверцува дрога.

Повеќе...

Кога месечината “слета “ на земјата

Астрономската слика на денот од НАСА е еден од најпосетените делови на официјалната веб-страница на американската вселенска агенција и се состои од фотографии кои имаат објаснувања од експертите, обично астрономи.

Повеќе...

Ќофтиња од компири

Многу бргу, многу едноставно, а многу вкусно.

Повеќе...

Средношколски медиумски камп

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип од 11 до 14 јуни ќе организираат Средношколски медиумски камп во Штип.

Повеќе...

Премрежја во Центарот за култура

Во Националната установа центар за култура , особено во театарот се случуваат претстави кои задираат во областа на работењето или функционирањето на институцијата.

Повеќе...

Концерт трио“ Парнасус“

Во четврток 7 јуни со почеток во 17 ч. во концертната сала на Музичката академија при УГД - Штип, трио Парнасус ќе одржи целовечерен камерен концерт.

Повеќе...

Ноќта на “белите гаќи“

Прељубата е животно опасна работа.Викендов во Штип се случи ноќта на белите гаќи.

Повеќе...

Штипско културно лето почнува со концерт на Елена Голомеова

Дефинитивно 33-то издание на манифестацијата Штипско културно лето ќе започне на 29-ти јуни со концертот на штипската оперска ѕвезда Елена Голомеова, која живее и работи во Франција, а е родена штипјанска, со неа ќе настапи и исклучително квалитетниот инструменталист Васил Атанасов.

Повеќе...

Ден на музеите со атрактивна изложба

По повод Денот на музеите, 18 мај, НУ Завод за заштита на спомениците на културата и музеј – Штип го одбјележува со отворање на ликовна изложба.

Повеќе...