Почетна / Инфо / Адолесцентска литература

Адолесцентска литература

Книжевниот клуб „Кула“ и катедрата за македонски јазик и книжевност при Филолошкиот факултет на УГД-Штип денеска организираа книжевна средба со писателот Горјан Петревски со  разговор за неговиот роман за адолесценти „Сама“.  На оваа средба, Јованка Денкова одржа кратко предавање на тема „Адолесцентската литература-нејзините перспективи и проблеми“.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Штипско културно лето ,36-ти пат.

Општина Штип ќе го организира 36-тото издание на манифестацијата од уметноста, културата, забавата “Штипско културно …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *