Почетна / Македонија / Амбасадорот на Обединетото кралство Галовеј во Штип

Амбасадорот на Обединетото кралство Галовеј во Штип

Во Штип престојуваше амбасадорот на Кралството Велика Британија и Северна Ирска Рејчел Галовеј.При посетата нејзината екселенција Галовеј ја посети спомен собата на првиот претседател на самостојна Република Македонија Киро Глигоров.Амбасадорот водеше разговори со градоначалникот бочварски за можностите за унапредување на односите и соработките на сите полиња, каде што тоа е можно.Амбасадорот Галовеј беше примена и од  ректорот на Универзитетот “Гоце Делчев“  – Блажо Боев, а потоа за животот и работата на дипломатите одржа предавање на студентите на правниот факултет.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *