Почетна / Избор на Уредникот / А,молчењето нели беше злато

А,молчењето нели беше злато

Мудреците кажале дека ако не се каже за некоја работа, истата и да не се случила.

Друга мудрост вели дека премногу кажување, е недореченост.

Трошењето на премногу зборови , стана наше секојдневие, како што секојдневие стана и китењето со туѓи перја.И преобемното зборување и китењето станаа секојдневие особено за носителите на разноразни функции.

Директори, советници, подсоветници, надсоветници, пи ар, доун ар, редата зборови, зборови и само зборови

Се фалат направиле модерни гиризи, ставиле цевки за вода платени од други, биле алтруисти со народни пари.

Да, без празните зборови  Амди Бајрам немаше да продава Амди Кола, туку  ќе беше претседател на Америка, во најмала рака на ЕУ.

Рибите молчејќи ни се смеат

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *