Почетна / Избор на Уредникот / Анти корупциска го брка градоначалникот Бочварски, кој имал решение од пред нова година.

Анти корупциска го брка градоначалникот Бочварски, кој имал решение од пред нова година.

 

Антикорупциска поведе постапка против штипскиот градоначалник Благој Бочварски, поради нашрушување на изборниот законик.ИМено во време на кампаа Бочварски донирал дрва на социјално загрозени семејства  што е забрането.

„Имам непобитни факти, тоа значи дека имам Решение донесено на 12.12.2018 година, далеку пред распишувањето на претседателските избори. Со ова решение се потврдува дека ние како локална самоуправа, добиената дрвна маса добиена од државата, поточно од трасата Штип-Радовиш,ја користиме за наши потреби. Бидејки имаме мали потреби за користење на дрвна маса,со ова решение истата ја доделуваме на социјално загрозени семејства“, изјави Благој Бочварски-градоначалник на о. Штип

Инаку, станува збор за настан од  првиот ден од  распишувањето на изборите кога повеке  кубни метри дрва општината ги подели на  4 социјално загрозени семејства.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *