Почетна / Бизнис / Банките креатори на деструктивен систем

Банките креатори на деструктивен систем

Банките отсекогаш биле извор на злото  во општествата.Тоа е така од почетокот па до денес.Работата не се исправа колку и да сакаме, колку и да се трудиме.Банките владеат со светот.И нашите банки тука во Северна Македонија, сакаат да владеат.

Но, тоа го прават на безобразен безобѕирен начин.Една банка од Јужна Грција , која божем се грижи за стопанството,во Северна одредила повисока цена дури за 50% на услугата одржување на сметки.Од 200 сега услугата чини 300 денари.

Велат ги одржуваат, а во суштина чекаат во примката  да се фати пленот и да го дерат.Ниту интелектуално, ниту интелегентно, ниту вистина одржуваат сметки, особено ако им се од непрофитни организации. 300 денари месечно за одржување на сметка, за која и незнаат дека постои.Е, Ајде жалете се во Народна банка.Ова е само пример дека банките во Македонија се над државата, тие управуваат со ситемот, всушност тие се креатори надеструктивниот систем.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Ќе се откупат 90милиони килограми грозје

Винариите ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје, соопшти денеска претседателот на регионалното здружение „Лозароовоштари” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *